[ERROR]
>
bereidingstijd: 15 a 20 minuten aantal personen: 4 personen

Coquilles, Miso, Massala en Bloemkool

Een heerlijk recept in samenwerking met Frank Los.
Ingrediënten van Cooklovers.

Coquilles Saint-Jacques is een klassieker uit de Franse keuken. Maar Frank Los zou  Frank Los niet zijn als hij zijn eigen aziatisch, midden oosten touch niet aan dit recept zou geven.

Bij dit gerecht kun je kiezen tussen de grote, vlezigere Coquilles of de kleinere, ietwat zoetere variant. Frank Los vindt dat de kleinere een mooie smaak hebben.

Als het gaat om recepten voor Franse Sint-Jakobsschelpen, zijn er niet veel gerechten die heerlijker zijn dan coquilles St. Jacques.

Coquilles Saint-Jacques worden meestal als voorgerecht of als aperitief gegeten. 

Ingrediënten:

12 coquilles (3 p.p.)

Bloemkoolpuree
. 200 gram bloemkool
. 75 ml volle melk
. 2 eetlepels wasabi

Crunchy Bloemkool
. 120 gram bloemkool
. 1 theelepel combava
. 2 theelepels massala garam
. Zout naar smaak
. 1 eetlepel olijfolie

Limoen miso boter
. 75 gram boter
. 1 eetlepel miso
. Sap van 1/2 limoen

Kimchi massala kletskop
. 15 ml limoensap
. 40 gram poedersuiker
. 15 gram kimchi sesam
. 12,5 gram gesmolten boter
. 12,5 gram bloem
. 1 theelepel massala garam
. snuf Zout 

WIJNADVIES:

Verdejo ERRE Bodegas Herrero Rueda Spanje

Voeg alle producten toe

BEREIDING: 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle ingrediënten voor de kletskop in een mengkom. Smeer deze dun uit over een bakpapier of een silliconen bakmatje. Bak de kletskop af in 5 à 7 minuten (de tijd kan verschillen per oven), als deze goud bruin is is de kletskop goed. Laat de kletskop afkoelen en breek er daarna kleine stukje van.

2. Snij de bloemkool in middelgrote stukken en kook deze in de melk (voeg eventueel wat water toe zodat de bloemkool net onder staat). Giet als deze gaar is de melk en het water af, laat een klein bodempje vocht in de pan zitten. Pureer de bloemkool mooi glad. Voeg indien nodig nog een klein beetje melk toe. Voeg de wasabi toe en wat zout. Vergeet niet te proeven!

3. Snij de overige bloemkool fijn voor de crunchy bloemkool. Doe deze in een kom en meng de massala garam en combava en zout. Smelt ondertussen de boter en miso in een steelpannetje. Wok de bloemkool crunch in een hapjespan.

4. Smelt boter en arbequina olijfolie in een goede koekenpan. Als deze warm is, gaar dan de zeekraal kort, zet dit apart. Gaar de coquilles in diezelfde pan, ongeveer 1.5 à 2 minuten per kant. Niet langer dan worden de coquilles taai.

5. Time to plate!

Eet smakelijk!

De gebruikte Ingrediënten en geadviseerde wijn:

 

Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster