BBQ met buikspek

Buikspek
& BBQ & Grill mengsel (webshop)

Big Green Egg:

Graden: +/- 120 °C
Duur: 4,5 uur

Smeer het buikspek ruim in met de droge kruiden. Plaats dit op het BBQ rooster met daaronder eventueel een opvangbak voor het vet.

wijn: Genium Celler Priorat, Genium Celler (Webshop)

Vol zwoel bijna dik fruit zorgt voor kracht en smaak bij zoetig varkensvlees

Kip
& marinade met
. Massala Garam uit India gemalen specerijen (webshop)
. Massala Garam uit India hele specerijen (webshop)
. Ook verkrijgbaar in een ‘milde’ Mauritius variant  (webshop)
. en de ‘pikante’ Mauritius variant  (webshop)

Big Green Egg:

Graden: +/- 120 °C
Duur: 2,5 uur

Smeer de kip 1 dag van tevoren in met de Massala Garam blend. Onder de kip een klein bakje water met rozemarijn (webshop) en knoflook. Check de gaarheid van de kip tussen de dijen. De kerntemperatuur van de kip moet minimaal 72 °C hebben bereikt.

cava: Gran Brut Rosado, Bodega Sumarroca (Webshop)

Kruidige rood fruit tonen in combinatie met het zacht zoet/kruidige van de kip, de bubbel zorgt voor een ongewoon lekkere smaakbeleving.

wijn: Sangiovese IGT, Lionello Marchesi (Webshop)

Rijk kersenfuit matcht heerlijk bij het zoet/kruidige van zowel Garam Massala, als bij de kip zelf, tikje kruidig, mooi drogend op t einde.

 

BBQ Big Green Egg met procureur

Procureur berkshire
& Vadouvan (webshop)

Big Green Egg:

Graden: 110 °C
Duur: 3,5 uur

Smeer de procureur het liefst 1 dag van tevoren in met de Vadouvan en wat olijfolie. Als de kern een temperatuur van 52 °C heeft behaald kan deze geserveerd worden.

wijn: Ripasso Superiore, Il Roverone (Webshop)

Soepel met veel fruit, goed met het zoete van de procureur EN de Vadouvan, tikje kruidig voor tegengewicht.

wijn: Merlot “Barrica”, Azienda Agricola di Moletto (Webshop)

Mooi spel tussen hout en fruit in de wijn zorgen voor genoeg kruidige zoetheid, maar niet te zwaar voor bij de procureur.

 

BBQ Big Green Egg met spare ribs

Sparerib
& marinade van Raz el Hanout (webshop),
ketjap, honing, verse knoflook & verse ui (ge-blenderd)

Big Green Egg:

Graden:120 °C
Duur: 4,5 uur

wijn: Crianza, Traslascuestas (Webshop)

Volle rijke wijn met veel donker fruit, her en der wat secundairs (leer, cacao) wat mooi combineert met de zoetige tonen van ketjap/honing en kruidige Raz el Hanout.

Ready to use BBQ mengsel

BBQ & Grill melange (webshop)

Deze specerijen-/ kruiden blend zal een oprechte toevoeging zijn tijdens de aanstaande BBQ en Grill dagen voor je vlees en gevogelte. Maak een marinade of wrijf je vlees eerst in en geniet van deze ‘ready to use’ package.

Toepassingen:
Voeg deze BBQ en Grill specerijen aan olijfolie en een andere vloeistof toe. Deze vloeistof kan zijn: azijn, wijn, citrussap, tropische vruchtensap, yoghurt, aceto balsamico of sojasaus.

Meng alles goed in een kom.

Voeg vervolgens het vlees toe, wrijf dit in en bedek dit vervolgens met een folie waarna je alles in de koelkast zet. Draai af en toe het vlees om zodat de marinade goed blijft bedekken. Ook kan je het vlees in een luchtdichte verpakking doen waar je de marinade bijgiet. Doe dit in de koelkast draai de verpakking regelmatig om.

 

Echte USA BBQ sauzen

3 overheerlijke Glüten vrije BBQ-sauzen uit de USA Napa Valley

De ‘Original BBQ saus’ is zacht en zoet en verrassend. (webshop)
Deze heerlijke sauzen komen uit Californië. Ze werden in 1995 door ‘Wine Country Kitchen’ in Napa Valley gecreëerd om uw vlees marinades, sauzen, uw aperitief en uw barbecue avonturen de sensatie van het Wilde Westen mee te geven.

De ‘Merlot BBQ saus’ is zacht, heeft een heerlijk ‘rook aroma’, en is geheel in balans met haar zoete en frisse sensaties. (webshop)
Deze heerlijke sauzen komen uit Californië. Ze werden in 1995 door ‘Wine Country Kitchen’ in Napa Valley gecreëerd om uw vlees marinades, sauzen, uw aperitief en uw barbecue avonturen de sensatie van het Wilde Westen mee te geven.

De ‘Sweet & Smokey BBQ saus’ is zacht, heeft een heerlijk ‘rook aroma’, en is geheel in balans met haar zoet en zuur. (webshop)
Deze heerlijke sauzen komen uit Californië. Ze werden in 1995 door ‘Wine Country Kitchen’ in Napa Valley gecreëerd om uw vlees marinades, sauzen, uw aperitief en uw barbecue avonturen de sensatie van het Wilde Westen mee te geven.

5 epices china guhzai specerijen

Mélange 5 épices de Guhzai (webshop)

De door ons gedistribueerde specerij blend genaamd ‘5 épices’ word direct geimporteerd vanuit Guhzai in China en is een combinatie van koriander, anijs, kaneel, venkel en kruidnagel.
Het bijzondere aan dit specerijen mengsel is dat het de 5 smaakgroepen zoet, zout, bitter, zuur en umami bevat (umami = een van oorsprong japans woord dat ‘heerlijkheid’ of ‘hartig’ betekent).

BBQ: Gebruik de specerij blend als ‘rub’ voor kip en vis, of om een marinade met olijfolie te maken.

aboriginal specerij mengsel

Aboriginal Melange (webshop)

De ‘Mélange Aborigenes’ wordt direct uit Alice Springs Australië geimporteerd. Dit is de omgeving met de grootste populatie Aboriginals. De citroen Myrtle met zijn specifieke, intense citroen/limoensmaak en aroma, en de Tasmaanse peper(bes) met zijn warme en aromatische eigenschap maken deze blend bijzonder!

BBQ: Gebruik de specerij blend als ‘rub’ voor o.a. wilde barramundi, lams-, rund- en varkensvlees. Ook direct op zalm  aan te brengen, of om een marinade met olijfolie te maken.

trappeur pelsjager specerij mengsel

Trappeur Melange (webshop)

Een typisch Canadese specialiteit die zout met zoet combineert ! Vooral de stukjes esdoornsuiker maken deze specerij uniek.

BBQ: Maak een marinade waarmee je een ‘Crunchy’ velletje om je vlees of vis verkrijgt. Gebruik hiervoor dan deze bijzondere Specerij melange uit Canada. Je maakt het helemaal af als je het vlees of de vis vervolgens serveert met een dip gemaakt met dezelfde specerij & yoghurt