badia azijn range

Oorsprong van azijn

De eerste meldingen van azijn komen uit Egypte en het nabije Oosten daterend uit meer dan 1000 jaar v Chr.
Later vinden azijn het terug bij o.a. de Romeinen en Grieken die azijn gebruikten om voedsel te garneren en te bewaren.

Gebruik van azijn

Azijn wordt tegenwoordig vaak gebruikt in voedselbereiding, met name om ‘in te leggen’, vinaigrette te maken en andere salade dressings. Het is een belangrijk ingrediënt in sauzen zoals mosterd, ketchup en mayonaise. Azijn wordt soms gebruikt bij het maken van chutneys en vaak als condiment. Marinades bevatten ook heel vaak azijn.

Productiemethoden van azijn

Er bestaan 2 productie methoden van azijn (vinagre): snelle (vaak inclusief grote productie) en langzame (lagere productie). Onze producent heeft gekozen voor een langzame uiterst traditionele methode: Schutzenbach methode. Dit proces is uitgevonden in 1823 door de Duitse chemicus Schützenbach en volgt een langzaam en zorgvuldig gevolgd proces dat de beste eigenschappen van het basisproduct intact houdt en daardoor hoge kwaliteits azijnen produceert met behoud van veel aroma’s en smaken.

Wijn, Cava & Appel Azijn

  • Appel
  • Appel met Spray
  • Cava
  • Cava Rosé
  • Chardonnay
  • Cabernet Sauvignon
  • Merlot (houtlagering)
  • Moscatel
  • Moscatel met Spray
  • Riesling (houtlagering)
  • Sherry
  • Vermouth

Rijst Azijn

  • citrus ‘Sudachi’ en agave siroop
  • madarijn ‘Mikan’ en agave siroop
  • citrus ‘Yuzu’ en agave siroop