asperges

Asperge gerechten en dé Wijn

Op deze pagina hebben wij bij een aantal klassieke Asperge gerechten wijnen geadviseerd die uw gerecht perfect zullen begeleiden.

Deze wijnen zijn ook via onze webshop verkrijgbaar.

Een aantal wijnen die sowieso mooi te combineren zijn met asperges zijn:

Gruner Veltliner van Weingut Martin und Hans Netzl Oostenrijk (ga naar webshop)

Licht goudgele wijn met aroma’s als citrus, groene appel, peer met een hint van ‘vers gemalen peper’. Een fris zacht drogend mondgevoel met in de arome de bouche aroma’s als ananas en nectarine (en dat typische ‘pepertje’). Door de frisse zachte zuren een lange aangename afdronk.

Pinot Bianco van Moletto Italië (ga naar webshop)

Een stro-geel gekleurde wijn met groene appeltinten. Aroma’s van appel, groene bladeren, noten en een lichte toon van abrikoos. Een fris en vol mondgevoel met nootachtige textuur en een lang aanhoudende frisse afdronk met hints van abrikoos.

Lison Classico van Moletto Italië (ga naar webshop)

Een droge wijn met een strogele kleur met groene accenten. Aroma’s als bloemetjes (kamille), noten (amandel), Citrus, Appel, steenfruit (perzik), muskaat en exotisch fruit. Een vol, fris mondgevoel met in de arome de bouche perzik, amandel, citrus en muskaat met een licht bittertje die zorgdraagt voor een lange aangename afdronk die mooi in balans is met de frisheid.

Viura en barrica van Fernandez de Pierola Rioja Spanje (ga naar webshop)

Een goudgeel gekleurde wijn met groene tinten. Aroma’s van rijp fruit, zoals perzik, citrus, pruimen en appel. Hinten van toast en vanille door de houtlagering. Een volle, stevige, lange en frisse afdronk.

Bourgogne vieilles Vignes van Chateau De Messey Frankrijk (ga naar webshop)

Een goudgele wijn met een groenige glinstering. Aroma’s als verse druiven, groene amandel, bloemen (acacia, kamperfoelie en vlier¬bloesem), citrus, witte perzik, honing, kweepeer en gedroogde vruchten. Een rond, filmend mondgevoel met een lang aanhoudende afdronk met tonen van vanilla en cederhout.

Aspergebal – salade nieuwe aardappel en ham

wijn: Langhe Bianco, Cascina Ballarin (Webshop)

De rijke fruittonen van de Chardonnay gaan mooi met de zoetig/romige tonen van de aardappel. De wijn heeft voldoende frisheid tegenover de asperge.
De ronde romigheid van de wijn gaat in combi met het zoete van de ham.

Eiercreme – asperge – roggebrood – kruiden

wijn: Verdejo Cepas Viejas “Robert Vedel”, Bodega Herrero (Webshop)

Kruidig ronde tonen passen mooi bij zowel de dikte van de eiercrème, het aards zoete van het roggebrood en hier ook weer frisheid bij de asperge.

Sushi van asperge – wakamé – sesam

Cava: Nuria Claverol “Gran Reserva”, Bodega Sumarroca (Webshop)

De rijkdom van de Cava combineert geweldig, de getoaste nootachtige tonen geven genoeg rijkdom voor bij t frisse/zoete van zowel wakamé en sesam.

Wijn: Albariño “Premium Sobre Lias”, Maior de Mendoza (Webshop)

De Albariño is een wijn die rijk genoeg is voor bij de wakamé en door wat strakkere tonen een soort tegengewicht geeft t.o.v. de sesam.

Panna Cotta van asperge – gerookte zalm – kruiden

Wijn: Riesling “Gmoa”, Weingut Netzl (Webshop)

Door de waanzinnige zoet/zuur balans heeft de wijn genoeg dikte voor bij de gerookte zalmen het romige van de panna cotta, terwijl de minerale kruidigheid tegengewicht geeft. De vettigheid van dit gerecht maakt dat de Riesling voller wordt van smaak.

Rauwe asperge – citrussalade – gemberschuim – olijfolie

Wijn: Tempranillo Blanco, Fernández de Piérola (Webshop)

Frisse kruidige tonen in de wijn met voldoende zuren voor bij het citrus en de kruidigheid van de gember.